Nieuwe Wethouder en Fractievoorzitter voor VVD Lochem

Lochem, 5 september 2023 - Op dinsdag 5 september is Ria Leliveld geïnstalleerd als wethouder bij de gemeente Lochem. Zij volgt Eric-Jan de Haan op, die zijn taken als wethouder heeft neergelegd. De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de voordracht van Ria Leliveld door de VVD-fractie.

Met een carrière van 20 jaar als ondernemer en ruime ervaring binnen organisaties zoals Zorggroep Sint Maarten, Careyn en GG-Net, brengt Ria Leliveld (Eefde) een schat aan kennis en ervaring met zich mee. Haar drijfveer is het welzijn van de inwoners van Lochem, en zij stelt hun belangen altijd voorop. Daarnaast is zij een expert op het gebied van leren en ontwikkelen in organisaties, en binnen onze fractie heeft zij in korte tijd indrukwekkende vooruitgang geboekt.

De verschuiving van Ria Leliveld van fractievoorzitter naar wethouder heeft geleid tot de vacature van fractievoorzitter. Binnen de VVD Lochem-fractie is Jan de Vries ( Laren ) benoemd als haar opvolger. Hij presenteerde zich voor het eerst op de raadsvergadering van 5 september. Ria Leliveld merkte op: "De fractie krijgt met Jan de Vries een fractievoorzitter die goed bekend is met de uitdagingen waar onze gemeente voor staat, waaronder woningbouw, financiën en de Omgevingswet."

Jan de Vries is niet alleen een ervaren bestuurder en ondernemer, maar ook de grondlegger van het gerenommeerde adviesbureau BMC, dat sinds 2017 deel uitmaakt van de Yacht Group. Ria Leliveld voegde hieraan toe: "Hij staat voor een weloverwogen standpunt en het algemeen belang van de gemeente Lochem. We hebben het volste vertrouwen in zijn leiderschap als fractievoorzitter van VVD Lochem."

Daarnaast zal de VVD-fractie worden versterkt met de komst van Harm van Veldhuizen (Gorssel). Harm heeft een lange loopbaan in het bedrijfsleven en is nu als CEO bij Deventrade BV. Daarnaast is hij actief in verschillende maatschappelijke organisaties. Harm wil zich inzetten om de betrokkenheid van burgers bij de politiek te vergroten en deze toegankelijker te maken. Hiermee is de VVD-fractie bestaande uit Jan de Vries, Karin ter Maat-Veltkamp en Harm van Veldhuizen, weer op volle sterkte en klaar voor de toekomst.