Toekomst gericht en duurzaam boeren

Ons lid André de Groot wil graag zijn kennis over toekomst gericht en duurzaam boeren met jullie delen. Op 25 augustus stelt hij zijn erf open en gaat hij graag in gesprek met politiek Lochem.

Melkveehouder André de Groot (47) uit Laren is zowel pionier als koploper als het gaat om toekomstgericht en duurzaam boeren. Ontwikkelen en vernieuwen heeft zijn passie. Stikstofproblematiek, biodiversiteit, biogas; er zijn weinig actuele issues waar hij niet actief mee bezig is.

Boeren die de barricades opgaan? Daar heeft André niet zoveel mee op.
‘De eerste demonstratie vond ik goed omdat de boeren zich daarmee op de kaart zetten, maar daarna moet je om tafel. Ik denk dat we als ondernemers zelf moeten zoeken naar oplossingen voor bijvoorbeeld het stikstofprobleem, daar ben ik in ieder geval actief mee bezig. Want door alleen hard te melken heb je over tien jaar geen bestaansrecht meer. Ik vind het juist een nog leuker vak geworden, het is alleen de kunst om een goed verdienmodel te vinden.’

Spreekt dit thema jou aan en wil je meer te weten komen over toekomst gericht boeren? Kom dan 25 augustus een kijkje nemen op het innovatie agrarische bedrijf van André de Groot.